Фестивал „Зимна приказка“ или за баланса в живота и здравето,интервю с Албена Тонкин

Фестивал „Зимна приказка“ или за баланса в живота и здравето,интервю с Албена Тонкин

Сигурно сте чували за Фестивала на Здравето и Спорта. Организатори са проекта са проекта „Здравей“ и фондация „Кажи Здравей на Здравето“. По повод зимното издание на Фестивала „Зимна приказка“  на 20 и 21 януари 2018г. в Интер Експо Център, гр София, Ви срещаме с Албена Тонкин, основател на проекта „Здраве“.  Проектът „Здравей“ е онлайн платформа за балансиран начин на живот. Идеята ѝ е да дава ценни рецепти, статии, програми и информация, свързана с това как да бъдем по-здрави без това да е трудно. Тази година проектът става на 4 години.

Как се роди идеята да направите фестивала „Зимна приказка“?
Идеята беше много спонтанна и естествено продължение на инициативите, които организира „Здравей“. А за „Зимна Приказка“, идеята дойде от хората, които посещават нашите фестивали. Непрекъснато ни питат кога пак ще има и затова решихме да направим и зимен фестивал.

Съвременният живот е свръхдинамичен, често и ритъмът на децата е подчинен на ритъма на възрастните. Каква е Вашата формула за здрав и балансиран начин на живот при тези условия?

Да, така е. Идеята на нашите събития и проекта като цяло е да покажем на децата и родителите, че балансираният начин на живот е възможен. Искаме да покажем на малчуганите колко е готино да си здрав и че изобщо не е трудно да приготвят сами нещо, което да е хем вкусно, хем здравословно.

Вярвам, че всичко е в подготовката. Ако човек знае как да се подготви, какво точно да сготви, кога е най-добре да отдели време на себе си, е много по-лесно да се справим с ежедневието. От изключителна важност е да се отнасяме към себе си с много любов и да разберем, че тялото и здравето ни е необходимо да заемат първо място. Ясно е, че работата никога няма да свърши, задачките също. Но на тялото му трябва внимание и грижа. Ако по-често си задаваме въпроса: „Това, което правя в момента носи ли ми добро и чрез него обичам ли себе си?„, ще ни е много по-лесно.

В програмите на изданията досега се представят много новости в областта здравето, спорта, храненето и др. Кои новости Ви впечатлиха Вас самата?
Наистина участие взимат много различни лектори, спортисти и компании. Винаги има нещо ново и иновативно, което ни помага да сглобим пъзела. За мен най-ценното от събитието е това, че всеки взима нещо за себе си. За един е интересно едно, за друг друго. Всеки може да извлече полза и да научи нещо ново и за всеки това е различно.

Предстои зимното издание на Фестивала „Зимна приказка“ на 20-21.01.2018 година. Какво предвижда програмата?
Програмата е изключително разнообразна! Поканили сме едни от най-добрите лектори в България, които ще говорят за балансиран начин на живот, хранене и психология. Ще има и много спортни класове – те дават възможност на хората да опитат нещо ново. Подготвили сме и мастър кулинарни класове, което също е нещо ново и не сме правили до сега. Посетителите ще имат възможност да видят как се приготвят различни ястия и след това да ги дегустират. И за финал – вкусна храна и ароматни напитки 😉

Какви занимания сте предвидили за децата?
За малките има изобилие от активности – десетки творчески работилници, много игри, спорт и изненади. Децата ще могат да покарат кънки, ролери, да поиграят тенис, лека атлетика, да подскачат с чували и какво ли още не. Подготвили сме и ескейп стая, както и зона за бордови игри.

Необходимо ли е предварително записване?
Входът за деца до 12 годишна възраст е напълно безплатен. Останалите могат да закупят билет на
място на събитието или на сайта на Зимна Приказка. Препоръчваме им да заявят билетите си по-рано, за да се възползват от по-ниските цени, които са обявени и достъпни в момента.
Очакваме ви!

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации