На 1 месец: Черно-бели приказки

На 1 месец: Черно-бели приказки

Бебетата обичат черно-белите геометрични образи и играчки. Едно от обясненията е, че те са достатъчно контрастни и така компенсират факта, че в този период бебета не виждат много ясно образите около себе си. Черно-белите картинки и играчки стимулират, както концентрацията, вниманието и любопитството на детето, така и физическата активност като шаване, ритане с крачета, ръкомахане, опит да се сграбчи играчката и др.

Направете си поредица от черно -бели картинки. Някай специалисти препоръчват и червен акцент в изображението. Може да ги нарисувате сами върху хартия, да използвате платове или да си купите готови от детските магазини. Предлагаме Ви да си изтеглите такива картинки оттук.

Когато бебето е в настроение за игра, може да му ги показвате и да му разказвате какво вижда, като си измисляте кратки истории от около минута-две и да преминете към следващия образ. Задавайте му и много въпроси и след това му отговаряйте, защото според специалистите така се развива по-бързо детския ум.

Ще забележите, че детето може да се оживи на някои картинки, което вероятно е признак, че му харесват повече от другите и може да му ги показвате по-често.

Принципи за игра от раждането до навършване на една година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации