Eдин прекрасен летен ден… в книга

Eдин прекрасен летен ден… в книга

И друг път сме писали за вълнението да направите своя собствена книга. Децата обичат да се виждат на снимки и да слушат истории за приключенията, през които са минали. А приключенията през лятото са безброй.

За да направите собствена книга Ви трябва хубава история – примерно посещение на интересно място, игра, забавен момент и т.н. Няма рецепта, всичко зависи от Вас самите и как прекарвате лятото. Ще Ви трябват и снимки, които, разбира се, може да замените и с хубави илюстрации. Към книгата може да приложите и артефакти – примерно картина на детето; камъче, което то си е взело от реката по време на пикника, за който разказвате; фигурка от пластилин, която детето само е направило за домашния театър; запис на песен, която е изпяло на импровизиран концерт и т.н.

Запретвайте ръкави и започнете писането. За по-малките деца нека има по-кратки текстове и повече илюстрации и снимки. За по-големите – включете повече текст, описания, сравнения и т.н., като истинско писателско предизвикателство. Записвайте си и крилати фрази на децата, защото може да се окажат ценни за повествованието.

Следва да изпринтите книгата на домашния принтер или да поръчате да Ви направят луксозно издание (такива услуги се предлагат в печатниците).

Остава най-сладкото – да четете заедно книжката хиляди пъти.

И все пак я пазете, защото сега е ценна, а след време ще стане безценна!

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации